Kohus andis AKI-le andmete töötlemise vaidluses EMT vastu õiguse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT logo.
EMT logo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna halduskohus jättis kolmapäeval rahuldamata mobiilsideoperaatori AS EMT kaebuse andmekaitse inspektsiooni (AKI) 2010. aasta 12. juuli ettekirjutuse-hoiatuse tühistamiseks, mis puudutas andmete säilitamist maksehäireteregistris.

EMT jurist Anneli Aab ütles BNSile, et tegemist on inspektsiooni poolt tehtud ettekirjutusega andmete töötlemise lõpetamiseks maksehäireregistris, kus inspektsioon leidis, et aegunud võlgnevuste puhul tohib andmeid töödelda maksehäireregistris kuni 13 aasta jooksul alates võlgnevuse tekkimisest.

EMT ja on samal teemal inspektsiooniga vaielnud ka varem. 2009. aasta veebruarist pärineb info, et EMT vaidlustas Tallinna halduskohtus andmekaitseinspektsiooni ettekirjutuse lõpetada firma võlglasest kliendi andmete avalikustamine. Andmekaitseinspektsioon pani oma toonase ettekirjutusega EMT-le kohustuse eemaldada AS Krediidinfo maksehäireregistrist firmale võlgu oleva kliendi andmed.

2009. aasta 23. märtsil tegi Tallinna halduskohus otsuse, et EMT peab täitma andmekaitse inspektsiooni ettekirjutust ning lõpetama firma võlglasest kliendi andmete avalikustamise. Andmekaitse inspektsioon kohustas oma ettekirjutusega EMTd eemaldama AS Krediidinfo maksehäireregistrist firmale võlgu oleva kliendi andmed.

2010. aasta 12. aprillist pärineb info, et sama vaidluse kaotas EMT ka Tallinna ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles