Kust saab parima kaameliburgeri?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin ta on: kuivavõitu kaameliburger, mille mugimiseks tuleb põigata korraks Abu Dhabisse.
Siin ta on: kuivavõitu kaameliburger, mille mugimiseks tuleb põigata korraks Abu Dhabisse. Foto: bloomberg.com

Hamburgeritest kõrini? Bloomberg on uurinud muid võimalusi ning jagab kogemust kaameliburgeriga.

Abu Dhabis võib Emirates Palace'i menüüst valida kaameliburgeri, mille eest peab käima välja tühised 110 dirhemit (30 dollarit).

Nimetatud toote puhul on kaamelijala-hakklihast sisule (200 grammi) raputatud näputäis kullahelbeid (24 karaati), mis kindlustab kuningliku meeleolu.

Maitseks on lisatud köömneid, küüslaugupulbrit ja sibulat. Küpsetamine käib gaasiga köetaval söegrillil. 

Sai on seesamiseemnetega ning kõrvale käivad salat ja tomatid, üsna Big Maci moodi. Aga juust on halloumi.

Kohalikud eelistavad tegelikult küüruliha, mis on rasvasem ja ühtlasi maitsvam. Eriti hinnas on noorkaamelite liha, mida üliõhukeste viiludena serveeritakse näiteks pulmades.

Bloombergi vanemtoidukriitiku varasem kogemus kaamelilihaga pärineb Doha islamimuuseumi restoranist Idam, kus kokk Alain Ducasse liha kolmeks kuni neljaks nädalaks rippuma seab ja seda seejärel kuus päeva hautab. 

Siis serveerib Ducasse seda foie grasi, sufleekartulite ja mustade trühvlitega. Ta küsb 390 Katari riaali (107 dollarit) ja kallimat rooga neil pakkuda polegi.

Aga mis mekk kaamelil siis on? Parimal juhul on see liha ahvatlev, sügava ja tumeda maitsega. Migagi veise ja lamba vahepealset, mõtted rändavad talupidamisele.  

Abu Dhabi odavburger läks alla kallist Katari praest paremini. Kuivavõitu, samas...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles