Amazoni juhi varandus suurenes päevaga 6 miljardi dollari võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Amazon asutaja ja tegevjuhi Jeff Bezose varanduse väärtus kasvas 60 miljardile dollarile, kuna ettevõtte aktsia hind tõusis börsil järelkauplemisel 13 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Amazoni aktsiahinna panid rallima esimese kvartali oodatust paremad majandustulemused. Ettevõtte esimese kvartali käive kasvas aastases võrdluses 28 protsenti 29,1 miljardile dollarile, kasumiks oli samal ajal 513 miljonit dollarit.

52aastase Bezose varanduse väärtus kasvas aktsia kallinemisega 59,7 miljardile dollarile, mis teeb temast maailma rikkuselt neljanda inimese. Viiendale kohale langes Mehhiko telekomimagnaat Carlos Slim Helu, kelle varanduse väärtus kukkus neljapäeval 3,4 miljardi dollari võrra 55 miljardile dollarile.

Maailma rikkaimate inimeste esikolmikusse kuuluvad Bill Gates, Amancio Ortega ja Warren Buffett. Tänu Facebooki oodatust  parematele kvartalitulemustele kasvas ka selle asutaja ja tegevjuhi Mark Zuckerbergi varandus 3,6 miljardi dollari võrra 51 miljardile dollarile, mis teeb temast maailma rikkuselt kaheksanda inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles