Metsafirma raietegevus pahandab pühapaikade kaitsjaid (12)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamaterjali väljaveotee Kivisaare hiie juures.
Metsamaterjali väljaveotee Kivisaare hiie juures. Foto: Keskkonnainspektsioon

Looduslike pühapaikade kaitsjad süüdistavad edukat Lõuna-Eesti metsaettevõtjat kultuuripärandi rüüstamises ning ebaeetilises metsamajandamises. Ettevõtte sõnul nad metsaseadust rikkunud ei ole.

«Tundub, et Tava Mets kahjustab loodust, hävitab kultuuripärandit ning petab tarbijaid ja sertifitseerijaid ning on tänu sellele «edukas Eesti ettevõte»,» räägib Ahto Kaasik Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskusest. Jutt käib Lõuna-Eesti metsaettevõtja möödunudkevadisest tegevusest Kivisaare hiies Unipiha külas Nõo vallas Tartumaal. Tunnustuse «Edukas Eesti ettevõtte 2015» on see firma saanud Krediidiinfolt heade majandusnäitajate alusel.

Kaasik kirjeldab, kuidas metsaettevõtja rüüstas metsatööde käigus osaliselt Kivisaare hiit, mis kuulub arheoloogiamälestisena registreeritud ohvrikivi ja kivikalme kaitsevööndisse. Pühapaikade kaitsja sõnul kasutas Tava Mets hiieala, kust puud osaliselt maha võeti, selleks, et Liudsepa kinnistult langetatud metsa selle kaudu välja vedada ja ladustada.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles