Nutitelefonide müük on esimest korda ajaloos languses

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Foto: RICO DAVID/SIPA/RICO DAVID/SIPA

Maineka uuringufirma Strategy Analytics andmetel kahanes kalendriaasta esimeses kvartalis nutitelefonide müük maailmas 3 protsenti, kirjutab Reuters.

Tegu oli nutitelefonide ajaloo esimese languskvartaliga. Kui mullu jaanuaris, veebruaris ja märtsis müüdi maailmas kokku 345 miljonit nutitelefoni, siis tänavu leidsid endale omaniku vaid 334,6 miljonit seadet.

Uuringufirma hinnangul oli müügilanguse põhjuseks Hiina turu küllastumine ning maailmamajanduse keerulisest olukorrast tulenev tarbijate ettevaatlikus.

Suurimaks tootjaks oli jätkuvalt Lõuna-Korea ettevõte Samsung, mille müüginumbrid kahanesid aasta-aastalt 4,5 protsenti 79 miljonile seadmele ning turuosa maailmas 24 protsendilt 23,6 protsendile.

Nagu ka mullu samal ajal, hoidis Apple ka tänavu esimeses kvartalis teist kohta, kuid iPhone´ide müük kukkus aastaga lausa 16 protsenti, küündides 51,2 miljoni seadmeni. Apple´i turuosa kahanes 17,7 protsendilt 15,3 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles