Praagist ehitatud uued majad võivad osutuda varisemisohtlikuks (8)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Columbia Kivi laborant-tehnoloog Raul Michelson näitab, kuidas kvaliteedikontrolli käigus tema ettevõtte laboris ehitusblokki pressi all purustatakse.
Columbia Kivi laborant-tehnoloog Raul Michelson näitab, kuidas kvaliteedikontrolli käigus tema ettevõtte laboris ehitusblokki pressi all purustatakse. Foto: Erik Prozes

Mitmel valmimisjärgus või juba valminud uusehitistel lasub ohu vari – tehnilise järelevalve amet kontrollib väidet, et hoonete kandvas konstruktsioonis on kasutatud ebakvaliteetseid kiviplokke.

Suur kogus praakplokke tuli peatöövõtja Nordeconi rutiinse kvaliteedikontrolli käigus päevavalgele Harjumaal Rae vallas Järveküla kooli ja Tallinnas Kadriorus Pikksilma tänaval kortermaja ehitusel. Nordecon teeb praegu arvutusi, et saada selgust, kas juba püstitatud seinad tuleb Rae Kivitehases toodetud praagi tõttu lammutada või võib piirduda konstruktsiooni täiendamisega. 

Eelmisel nädalal laekus järelevalveametile veel üks kaebus Rae Kivitehase praakplokkide pärast ehitusettevõttelt Rand ja Tuulberg. 

«Amet viib asjaolude väljaselgitamiseks läbi põhjaliku menetluse, eriti arvestades, et plokid on mõeldud kasutamiseks ehitiste kandvates konstruktsioonides ja otseselt seotud ehitiste ohutusega,» ütles järelevalveameti ehitusosakonna juhataja Ahto Tuuling.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles