Sõnajalgade tuulepargiäri rahastab Rootsi riigi suurmaksuvõlglane (2)

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõnajalg neli aastat tagasi Pärnu sadamas, taustal tuulepargi tuulikute jalad.
Andres Sõnajalg neli aastat tagasi Pärnu sadamas, taustal tuulepargi tuulikute jalad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnumaal Sindi lähedal tuuleparki rajav osaühing Eurowind kuulub võrdsetes osades kahele omanikule: vendade Andres ja Oleg Sõnajala tuulikutootjale Eleon ning Panamas registreeritud ettevõttele E3WA. Viimase esindaja ja omanik Pär Anton Henrik Stigell (46), kes Rootsi maksuameti andmetel on riigile 130 miljonit krooni (14,2 miljonit eurot) võlgu, on tuulepargi ehitamist rahastanud poole miljoni euroga.

Eurowind OÜ juhatuse liige Andres Sõnajalg ütles, et Stigell ise otsis nendega kontakti: «Tema leidis meid, sest oli kuulnud Eesti tuulikutehnoloogiast, ja külastas meid Tallinnas, soovides laiendada oma haaret tuuleenergeetika arendustes.» 

Sõnajala sõnul usaldasid nad meest, kes on arendanud tuuleparke ka mujal Euroopas. Näiteks tegutses Stigell Läänemere omaaegse suurima tuulepargi, Taani ja Rootsi vahel paikneva Lillgrundi pargi rajamisel. 

«See andis tugeva aluse tema usaldamiseks äripartnerina,» ütles Sõnajalg. «Võin kinnitada, et pärast koostöö alustamist pole meil isiklikult olnud põhjust oma seisukohta muuta. Meie kogemusel on tegu sõnapidaja mehega, kes on kõik oma kohustused õigel ajal täitnud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles