Investorite suursündmusest tehakse ajalooline otseülekanne

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RICK WILKING/REUTERS

30. aprillil toimub Berkshire Hathway iga-aastane aktsionäride üldkoosolek, mida esmakordselt ajaloos on võimalik jälgida otseülekandena veebis. 

Berkshire Hathway üldkoosolek toob iga aasta kokku üle 35 000 aktsionäri ning on oma suuruse tõttu teeninud hüüdnime «Kapitalistide Woodstock.»

Ürituse tõmbenumbriks on osavõtjate võimalus suhelda otse Berkshire Hathway juhatuse esimehe ja tegevjuhi Warren Buffet' ning aseesimehe Charlie Mungeriga. Üldiselt küsitakse investeerimisnõuandeid, Berkshire'i edu saladusi ja firma tulevikuplaanide kohta. Kuid aeg-ajalt on oodata ka üllatavaid teemaväliseid küsimusi. 2015. aastal vastasid mehed küsimustele 5 tundi järjest. 

Warren Buffet haaras ohjad Berkshire Hathways 1960ndatel kui tekstiilifirmas olid käimas rasked ajad. Tema juhtimise all kasvas Berkshire üheks maailma suurimaks konglomeraadiks ning tegi selle aktsionärid äärmiselt rikkaks.

Buffet' ja Berkshire'i edust saab piltlikult aimu ,kui võrrelda S&P 500 kogu indeksifondi tõusu vahemikus 1964-2014, mis oli 2300 protsenti, samas kui Berkshire'i individuaalse aktsia hinnatõus selles vahemikus oli 1 800 000 protsenti. 

Berkshire Hathway aktsionäride üldkoosolekut on võimalik jälgida Yahoo kodulehelt 30. aprillil kell 3.00 Eesti aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles