Pevkur tõrjuks tuulikud elamutest eemale

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kasvas taas taastuvenergia toodang. Pildil Eesti Energia Aulepa tuulepark.
Mullu kasvas taas taastuvenergia toodang. Pildil Eesti Energia Aulepa tuulepark. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tegi eelmise aasta viimasel päeval ettepaneku keelata tuuleparkide ehitamine elumajadele lähemale kui kaks kilomeetrit, põhjendades seda müra ja varjutuse mõjuga inimeste tervisele.

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte juhi Ando Leppimani hinnangul tähendaks sellise keelu seadustamine tuulegeneraatorite püstitamise lõppu Eestis.

«Kui see keeld jõustub, siis ei ole võimalik enam tuuleparke püsi panna. Hajaasustusega Eestimaal on iga natukese aja tagant mõni elumaja,» kommenteeris ta.

Pevkur saatis keskkonnaminister Jaanus Tamkivile eelmise aasta lõpus kirja, milles tegi ettepaneku, et tuuleparke ei tohiks püstitada elumajadele lähemale kui kaks kilomeetrit.

«Tuulegeneraatorite toodetud energia positiivsetele mõjudele on viidatud erinevates töödes, kuid vähem on tähelepanu pööratud negatiivsetele mõjudele, müra ja varjutusega kaasnevatele võimalikele tervisekahjudele,» kirjutas sotsiaalminister.

Pevkur viitas, et praegu ei sunni keegi pakkuma tuuleparkide naabruses elavatele inimestele hüvitist maa hinna langemise korral või tööd või muul viisil arvestada nende soovidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles