Ettevõtja: äri peab olema üleilmse kasvuvõimalusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Heinla (programmeerija, ettevõtja, investor ja metseen, üks Skype’i algatajatest)
Ahti Heinla (programmeerija, ettevõtja, investor ja metseen, üks Skype’i algatajatest) Foto: Sander Ilvest

Starship Technologies tegevjuht ja asutaja, Skype’i kaasasutaja Ahti Heinla ütles 10. Danske Liidrite Foorumil rääkides, et äri peab olema avatud globaalsele turule. 

Heinla sõnul ei oleks paljud meist oodanud aastaid tagasi, et Booking.com või Facebook võtavad enda kätte nii suure osa Eesti hotelliärist või meediast. Ta on kindel, et 25 aasta pärast ostavad inimesed endale jooniste järgi maja, mis ehitatakse valmis kaugel maal tehases ja kohapeal Eestis panevad robotid selle kokku – valdav enamus sellest rahast aga läheb välismaale.

«Ma arvan, et ka Eestis on võimalik ehitada selliseid globaalseid ärisid. Kindlasti ärgitan inimesi selles suunas mõtlema. 25 aasta pärast ei pruugi teatud erialadel olla enam võimalik Eestis äri teha, teed seda kas globaalselt või ei tee seda üldse,» lisas Heinla Danske panga teatel. Heinla on veendunud, et ettevõtte ärimudel peab võimaldama kiiret globaalset kasvu. Liigne sõltuvus inimressurssidest võib tekitada probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles