Kohtutäitur: kasvavad võlgnevused panid meeskonda suurendama

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aina kasvav võlgnike armee on pannud kohtutäiturid tööhõivet parandama. Näiteks Harjumaa kohtutäitur Elin Vilippus on meeskonda poole võrra suurendanud.

Uurisin kohtutäiturilt «Sajad inimesed murdusid eelmisel aastal surve all» lugu kirjutades, et kui võlgnikke nii massiliselt tekkinud on, kas ka kohtutäiturite sissetulekud on selle arvelt kasvanud.

«Suurendasin büroo koosseisu. Rohkem töötajaid on vaja. Sissetulekud seega kasvanud ei ole,» märkis ta.

Praegu töötab Vilippuse kontoris palgalist 25 inimest, lisaks mõned, kes teevad lisatööd. «Aitavad kohtutäiturit täitemenetluse läbiviimisel,» märkis täitur inimeste ülesandeks. «Sellest aastast on mul ka kaks kohtutäituri abi, kes võivad minu nimel ja vastutuselt täitemenetlust läbi viia,» lisas ta.

Vilippuse sõnul on tõsi, et ühtede inimeste võlg on teiste õnn, kuna võlgade menetlemine annab tööd. «Seda nüüd kindlasti. Et mina suudan tööd pakkuda, peaks olema positiivne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles