Swedbanki kasum kasvas Eestis veerandi võrra

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Liis Treimann

Swedbanki Eesti üksuse 2016. aasta esimese kvartali kasum oli 45,5 miljonit eurot, mida on 23 protsenti rohkem kui 2015. aasta esimeses kvartalis.

«Meie esimese kvartali tugevad äritulemused näitavad seda, et Eesti inimesed ja ettevõtted vaatavad jätkuvat positiivselt tulevikku ja tunnevad end kindlalt. Esimeses kvartalis kasvasid nii äri- kui ka eraklientide laenuportfelli maht,» lausus Swedbanki Eesti üksuse juhatuse esimees Robert Kitt. «2016. aasta alguses oleme tegelenud sularaha kättesaadavuse parandamisega mitmetes Eestimaa kohtades, eriti väikesaartel, kus seni sularaha väljavõtu võimalus sootuks puudus. Praeguseks on meil üle kogu Eesti 36 kohta, kus on võimalik sularaha kohalikust poest välja võtta.»

Laenude maht kasvas aasta esimese kolme kuuga 1,5 protsenti. Suurenesid kõik portfellid – äriklientide laenud, hüpoteeklaenud, tarbimisfinantseeringud ja liisingu portfell. Swedbanki Eesti üksuse turuosa laenuturul oli veebruari lõpu seisuga 38,5 protsenti.

Hoiuste maht kerkis esimese kvartali jooksul 0,8 protsenti. Swedbanki Eesti üksuse turuosa oli hoiuste turul oli veebruari lõpu seisuga 47,1 protsenti. Laenude ja hoiuste suhtarv oli 95 protsenti (aasta varem 100%).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles