Ekspress Grupp on hädas oma aktsiate tagasiostuprogrammi täitmisega

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Kobin
Gunnar Kobin Foto: Jaanus Lensment

Ekspress Grupp on hädas  oma soovitud 700 000 aktsia tagasiostmisega, mistõttu teeb aktsionäridele ettepaneku osta kuni 500 000 aktsiat börsiväliselt.

Ekspress Grupi aktsionäride erakorraline üldkoosolek võttis 2013. aasta 11. novembril vastu otsuse, mille kohaselt oli meediagrupi juhatuse esimehel Gunnar Kobinil omandada tasuta kuni 700 000 Ekspress Grupi aktsiaoptsiooni.

Optsioonideks minevad aktsiad plaanis Ekspress Grupp soetada oma aktsiate tagasiostmise teel alates erakorralise üldkoosoleku otsuse avalikustamisest kuni 2016. aasta lõpuni.

Paraku pole Ekspress Grupil väga väikese likviidsuse tõttu õnnestunud piisavas koguses meediagrupi aktsiaid soetada. Oma aktsiate tagasiostu programmiga alustati täpselt kaks aastat tagasi ehk 2014. aasta aprillis. Ettevõtte aktsiaraamatu andmetel kuulub Ekspress Grupile 176 120 oma aktsiat, mis moodustab umbes kolmandiku soovitud kogusest.

Nüüd soovib meediagrupp osta oma aktsiaid börsiväliselt ajavahemikul 2. kuni 6. maini hinnaga 1,3 eurot aktsia,  mis on väärtpaberi reedesest sulgemishinnast ühe sendi võrra odavam.

Ekspress Grupi aktsiaraamatu järgi on enam kui pool miljonit aktsiat ettevõtte suuromanikul Hans H. Luigel (16,6 miljonit aktsiat), ühel Luksemburgis asuval kliendikontol (4 miljonit aktsiat), SEB Grupi kliendikontol (1,9 miljonit aktsiat), LHV pensionifondil L (1,5 miljonit aktsiat), SEB panga kliendikontol (1,3 miljonit aktsiat) ja elukindlustuskompaniil Compensa Life Vienna Insurance Group (0,523 miljonit aktsiat).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles