Apple teenis mullu 40 protsenti Silicon Valley 150 suurima firma kogukasumist (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i reklaambänner
Apple´i reklaambänner Foto: SCANPIX

Apple´i kasum moodustas mullu Silicon Valley 150 suurima  tehnoloogiaettevõtte 133 miljardi dollari suurusest kogukasumist lausa 40 protsenti, kirjutab siliconvalley.com.
 

150 suurima ettevõtte 833 miljardi suurusest kogukäibest oli Apple´i osa 23 protsenti.

Samal ajal tegi Facebooki käive mullu Silicon Valley ettevõtete seas üheksanda tulemuse, küündides 18 miljardi dollarini. Netflix oli 14. kohal ning Twitter neljakümnendal positsioonil. Seejuures on huvitavaks faktiks, et 44 ettevõtet 150st suurimast ei suutnud mullu oma käivet kasvatada, tuntumad neist näiteks HP, Hewlett Packard Enterprises, AMD ja Intel.

Ränioru internetifirmade seas oli liider Google´i katusettevõte Alphabet, mille 75 miljardi dollari suurune käive moodustas üle poole sektori 132 miljardi dollari suurusest kogutulemusest. Internetisektori kogukäive kasvas mullu 17 protsenti, kuid kasum langes samal ajal 29 protsenti, seda suuresti Yahoo!, LinkedIni ja Twitteri kehvade tulemuste tõttu.


 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles