Elektrilise Ford Focuse sõiduulatus suureneb 161 kilomeetrini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Focuse 2012. aastal tutvustatud elektriline mudel suudab ühe ladimisega läbida 122 km.
Ford Focuse 2012. aastal tutvustatud elektriline mudel suudab ühe ladimisega läbida 122 km. Foto: SCANPIX

Fordi elektriautode eest vastutav direktor Kevin Layden rääkis Automotive Newsile, et Ford Focuse 2017. aasta elektrimootoriga mudel suudab ühe laadimisega läbida 100 miili (161 km).

See tähendab, et uus mudel annab juhile juurde 40 lisakilomeetrit - 2012. aastal tutvustatud elektrilise Focuse läbivuseks on 122 km.

Laydeni sõnul on 160 km piisav, et katta tavalise autojuhi igapäevased sõidud, sõiduulatuse edasine pikendamine oleks kasvatanud aga nii auto kaalu kui hinda.

«Ma usun, et uus Focus Electric, mis suudab läbida 100 miili, rahuldab suurt osa tarbijatest,» ütles Layden. «See saab olema tõeliselt soodne ning samm edasi sealt, kus me praegu asume.»

Ford teatas eelmise aasta detsembris, et investeerib elektriautode arendusse 4,5 miljardit dollarit.

Uus Focus jääb mitmetele konkurentidele sõiduulatuselt siiski selgelt alla. Käesoleval sügisel jõuab turule General Motorsi luukpära Chevrolet Bolt (Euroopas Opel e-Ampera), mis suudab ühe laadimisega läbida vähemalt 322 kilomeetrit. Tesla lubab järgmise aasta lõpuks esimeste klienditele jõudva Model 3 sõiduulatuseks lausa 346 kilomeetrit. Ka 2018. aasta Nissan Leafi sõiduulatus peaks ületama maagilise 200 miili (322km) piiri. Leafi uusim, 30kW akupakiga versioon suudab ühe laadimisega läbida 170 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles