Väikeettevõtjale terendab riigihangetel osalemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu majanduskomisjon toetas eile uut riigihangete seadust, millega laiendatakse väikese ja keskmise suurusega ettevõtjate juurdepääs riigihangetele ning saab ebaausaid ettevõtjaid senisest paremini hangetest kõrvaldada.

«Muudatus on lihthankemenetluse ülempiiri tõstmine asjade ja teenuste ostmisel 20 000 euro võrra, 59 999 euroni. See näitab usaldust hankijate suhtes, lihtsustab protseduure ja olulisim: annab võimaluse arvestada senisest rohkem hankija või hanke eripäraga, jättes hanke korra hankija kehtestada,» kommenteeris majanduskomisjoni esimees Toomas Kivimägi Äripäevale.

Samuti loob eelnõu eeldused väikestel ja keskmistel ettevõtjatel paremaks juurdepääsuks hangetele, sest piirab ostja õigust nõuda konkursil osalemiseks suurt majanduskäivet ning kohustab ostjat täiendavalt põhjendama, miks ta ei soovi suurt hanget tükeldada väiksemaks.

Eelnõu näeb ette ka uue hankemenetluse liigi – innovatsioonipartnerluse, mida saab kasutada turul puuduva innovaatilise toote, teenuse või ehitustöö arendamiseks ja soetamiseks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles