Fiat Chrysleri juht: kui Tesla Model 3 suudab kasumit näidata, kopeerime selle valemi (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne.
Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne. Foto: Max ROSSI / REUTERS

Autokontserni Fiat Chrysler tegevjuht Sergio Marchionne lubas Automotive News ajakirjanikega vesteldes, et juhul kui Tesla suudab oma Model 3 rahvaautoga kasumit teenida, toob ta 12 kuu jooksul turule selle otsese konkurendi.

Elektriautode tootja Tesla esitles märtsi lõpus oma soodsaimat mudelit Model 3, mille hind algab 35 000 dollarist. Kuigi autot hakatakse tootma alles järgmisel aastal, on ette broneeritud juba pea 400 000 sõidukit. Kuigi eeltellijad saavad küll igal hetkel oma taotluse tagasi võtta, misjärel tagastatakse ka 1000 dollari suurune broneerimistasu, on huvi tootmiseelse elektriauto kohta siiski enneolematu.

«Suur broneeringute arv mind tegelikult ei üllata, kuid samas tuleb Teslal need autod ka ehitada ja tarnida ning kokkuvõttes ka kasumit teenida,» kommenteeris Marchionne, lisades, et ei näe võimalust, kuidas Tesla suudaks Model 3 35 000 dollarilise baashinnaga kasumit teenida.

«Kui Elon Musk suudab mulle tõestada, et ta suudab sellise hinnaga kasumlik olla, kopeerin ma tema valemi, lisan Itaalia disaini ning toon auto turule 12 kuuga,» lubas Fiat Chrysleri kontserni juht.

Küsimusele, kas autotootja ise pole elektriautode turule juba hiljaks jäänud, vastas Marchionne, et «pigem olla hiline, kui kahetseda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles