Tesla juht sai mullu riigikogu liikmetest vähem palka (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Elon Musk.
Miljardär Elon Musk. Foto: MICHAL CZERWONKA/NYT

Elektriautode tootja Tesla Motorsi asutaja ja tegevjuht Elon Musk sai eelmisel aastal palka kokku  37 584 dollarit (umbes 33 313 eurot) ehk California osariigi poolt piiritletud miinimumi, kirjutab Wall Street Journal.

Teiste Tesla tippjuhtide eelmise aasta tööd kompenseeriti aga üsna väärikalt. Näiteks määrati uuele finantsjuhile Jason Wheelerile umbes 20,9 miljoni dollari suurune kompensatsioonipakett, mis koosnes peamiselt aktsiaoptsioonidest.

Seejuures ei ole Tesla suurim osanik Musk WSJ andmetel kunagi palka ettevõttest tegelikult välja võtnud. See ei tähenda muidugi, et Musk päris varatu oleks. Varem ka makseteenuse Paypal ja kosmoseturismiettevõtte SpaceX asutanud Lõuna-Aafrika päritolu ettevõtja omab 37,2 miljonit Tesla aktsiat ehk 26,5 protsenti autotootjast. Aktsiapaki väärtuseks on praeguse seisuga 9,47 miljardit dollarit.

Kokku hindab Bloomberg Muski varanduse väärtuseks 12,8 miljardit dollarit, mis teeb temast maailma rikkuselt 73. inimese.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles