Esmaspäeval tutvustatakse Eestis ärivõimalusi Läänemerel

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri
Läänemeri Foto: Alo Lõhmus

Teadus- ja arenduskeskus Mercator Ocean, mis koordineerib Euroopa Liidu Copernicus´e Mereteenust, korraldab 18. aprillil koostöös oma Eesti partneri Tallinna Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituudiga infopäeva. Eesti on esimene riik, kus selline infopäev toimub.

Infopäeva eesmärk on selgitada Copernicuse Mereteenuse võimalusi nii olemasolevatele kui ka potentsiaalsetele kasutajatele – kõigile Läänemerest huvitatud kommertsstruktuuridele, teadusorganisatsioonidele, riigiasutustele ja tavakodanikele.

Eesti on esimene Kesk- ja Ida-Euroopa riik, kus selline infopäev korraldatakse. Edaspidi toimuvad sarnased üritused veel Hollandis ja Poolas.

Copernicus’e Mereteenus on üks kuuest Euroopa Liidu poolt käivitatud teenusest (ookean, atmosfäär, maismaa, eriolukorrad, ohutus ja kliimamuutused) Maa seirega tegeleva kosmoseprogrammi Copernicus raames.

Selle eesmärk on tagada ettevõtjatele, teadustöötajatele, riigistruktuuridele ja mereteenuste arendajatele juurdepääs vajalikele ja kasulikele mere valdkonna andmetele, et sellest luua lõppkasutajale vajalikud töövahendid ja teadmine.

Läbi veebiportaali saavad Copernicus’e Mereteenuse kasutajad juurdepääsu okeanograafiliste toodete kataloogile. Kataloog sisaldab erinevaid prognoose ja andmeid kõikide ookeanide kohta. Andmed põhinevad satelliitseirel, merel tehtud mõõdistustel ja digitaalmudelitel, hõlmates sealjuures selliseid näitajaid nagu temperatuur, hoovuste kiirus ja suund, merejää soolsus ja paksus, vee kvaliteedi näitajad, klorofülli kontsentratsioon, fosfaadi, nitraadi ja hapniku sisaldus.

Selline usaldusväärne, kvalifitseeritud ja tasuta kättesaadav informatsioon on reaalne konkurentsieelis kommertsstruktuuridele ja erinevatele mereteenistustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles