Minister lubab valitsuses põllumeeste huve kaitsta (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kriisist välja tulemiseks on valitsus pakkunud piimakarjapidajatele mitmeid lahendusi, millest üks on ümber orienteerumine.

«Kui vaatame viimast aastat, siis on valitsus rakendanud põllumajanduses erakorraliste meetmete paketti üle 30 miljoni ja viimane erakorraline väljamakse toimus veebruarikuus, see oli neli miljonit eurot,» sõnas maaeluminister Urmas Kruuse. Ta lisas, et valitsus on andnud põllumeestele ka võimaluse lõpetada töö selles valdkonnas ning võtta suund kas veise- või teraviljakasvatusele. «Oleme saanud toetada neid, kes on ise oma otsuse teinud,» ütles minister.

Kolmanda abinõuna tõi Kruuse välja praeguseks valitsusse jõudnud järgmise aasta eelarve, mille puhul on maaeluministeerium teinud ettepaneku täiendavateks toetusteks põllumeestele. «Kuigi ma pean ütlema, et see karja vähenemine tuleb mõnedes Euroopa riikides teatud viivitusega – küsimus on selles, et kogu Euroopas on kaotatud kvoodid ja ületootmine on üsna suur,» nentis minister, kes on seisukohal, et kui põllumehed suudavad praeguse olukorraga kohaneda, tugevdab see nende tulevikuväljavaateid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles