Valge Maja hoiatas britte Brexiti eest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G8 liidrite kohtumine Muskokas, Kanadas.
G8 liidrite kohtumine Muskokas, Kanadas. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire / Scanpix

Euroopa Liidust lahkudes jääb Suurbritannia majandus nõrgemaks ning rahvusvaheline mõju väiksemaks, teatas eile ametlikult Valge Maja.

Selge seisukohavõtt kõlas tuleval nädalal toimuva president Barack Obama visiidi eel Suurbritanniasse, kirjutab Financial Times.

Obama administratsiooni kõrged ametnikud kinnitasid, et Brexiti otsus on Briti valijate teha. Nad selgitasid samuti, et USA president esitab oma vaated kohapeal kui «sõber» ning üksnes vastusena kahe Londonis veedetud päeva jooksul talle esitatud küsimustele.

Siiski otsustas Valge Maja veel enne reisi avalikustada oma arvamuse selle kohta, mida Suurbritannia tegema peaks.

Ka «jäämist» pooldaval Briti peaministril David Cameronil on visiidi suhtes suured ootused – ta loodab, et Obama mõju kahevahel olevatele valjatele osutub ostustavaks.

Obama külastab Suurbritanniat visiitide vahel Saudi Araabiasse ja Saksamaale. 22. aprillil lõunastab ta kuningannaga ning arutab asju Cameroniga. Seejärel annavad nad peaministriga kahekesi pressikonverentsi.

Laupäeva, 23. aprilli saadab Obama mööda peamiselt kõnesid pidades ja küsimustele vastates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles