Tere vastuoluline päästeplaan lekkis meediasse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere piimatööstus
Tere piimatööstus Foto: Elmo Riig / Sakala

Äripäeval õnnestus saada enda käsutusse Oliver Kruuda koostatud saneerimiskava tema raskustes piimatööstusele Tere, mida mitu võlausaldajat ettevõtja järjekordseks trikitamiseks.

4. aprillil allkirjastasid ASi Tere piimatööstuse juht ja omanik Kruuda ning saneerimisnõustajad Marko Kaevando ja Tarvo Lindma ettevõtte 29-leheküljelise saneerimiskava, milles nad süüdistavad ettevõtte raskustes pankasid, vahendab Äripäev. Saneerimiskavas tuuakse välja, et pangad hakkasid Tere kontserni survestama, et omanik ettevõtte võõrandaks või kaasaks täiendavaid finantsinvestoreid.

Saneerimiskava eesmärk on «ületada likviidsusprobleemid, mis on tekkinud ASi DNB Pank ja Nordea Bank ABga sõlmitud laenulepingute tähtaja saabumisest 2015. aasta detsembris, mida pangad keeldusid vaatamata pikaajalistele läbirääkimistele ja varasematele lubadustele pikendamast ning mis tõi kaasa käibevahendite puuduse ja täiendavate finantskulude tekkimise».

Nordeat ja DNB Panka esindava advokaadibüroo COBALT juhtivpartneri Jaanus Mody sõnul ei vasta tõele Tere juhtkonna väited, et pangad ei pikendanud 2015. aasta lõpus ootamatult laenulepinguid Terega:  «Meie hinnangul ei ole saneerimiskavas toodud ettevõtte tänase olukorra tekkimise põhjused kirjeldatud adekvaatselt, saneerimiskavaga ei reorganiseerita ettevõttes sisuliselt midagi.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles