Britte on tabanud elektriautode vaimustus (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G-Wizi elektriauto Londonis
G-Wizi elektriauto Londonis Foto: SCANPIX

Suurbritannias müüdi selle aasta esimeses kvartalis 10 496 elektriautot, mis on kõrgeim näitaja alates riigipoolse toetuse jagamise algusest 2011. aastal, kirjutab Autocar.

Kuigi Briti valitsus vähendas just esimesest märtsist elektriautode maksimaalset toetust 5000 naelalt 4500 naelale, oli märts Briti elektriautode müügi ajaloos rekordiline kuu. Kokku müüdi 7144 sõidukit, mis purustas mullu märtsis püstitatud 6104 autoni küündinud rekordi.

Suurbritannia turul on kõige olulisemad müügikuud märts ja september, kuna 1999. aastal riigis tutvustatud uue registreerimissüsteemi järgi antakse uusi numbrimärke välja just nendel kuudel.

Kokku on alates 2011. aastast ostetud riigi toega 58 000 elektriautot. Eriti võimas oli müügitulemuste kasv mullu, mil aasta-aastalt suurenes uute elektriautode registreerimine 386 protsenti. Käesoleva aasta esimeses kvartalis kasvas elektriautode müük eelmise aasta esimese kvartali tulemusega võrreldes 23 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles