Arrak: euro olelusvõitlus seisab alles ees

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak.
Andres Arrak. Foto: Liis Treimann.

Euro tulevik sõltub suuresti sellest, kas võlakriis piirdub väiksemate riikidega, sest kui hätta peaks jääma ka Hispaania sugune riik, on eurotsooni lagunemine tõenäoline, ütles majandusprofessor Andres Arrak.


«Kui Hispaania suurusjärku riik peaks hätta sattuma, on eurotsooni sellisel kujul püsimine väga küsitav ja lagunemine tõenäoline,» ütles Arrak ERR-i uudisteportaalile.

«Pehmem variant sisaldaks omakorda kaht võimalust, Kiires korras luuakse rahaliidust väljaviskamise või -astumise protseduur ja seda hakatakse kiiresti rakendama. Teine võimalus - luuakse n-ö kahekihiline rahaliit, kus ühed (head) mängivad ühtede reeglite järgi ja teised (halvad) peavad leppima karmimate laenutingimustega,» lisas ta.

«Igal juhul on Eestil edastada nii eurotsoonile kui maailmale laiemalt oluline sõnum - konservatiivne eelarvepoliitika on endiselt võimalik ka 21. sajandi Euroopas,» märkis Arrak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles