IT-ekspert: eurole ülemineku õnnestumine selgub lõplikult alles kuu pärast

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassa.
Kassa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandustarkvara tootja SAP AG Eesti esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul näitavad aasta esimesed päevad kas ja kuidas ettevõtete operatiivsüsteemid on igapäevaseks äritegevuseks valmis, kuid lõplik tõde selgub kuu pärast, kui tehakse jaanuari kokkuvõtteid.

Partsi kinnitusel näitavad aasta esimesed päevad kaupmeeste ja teenusepakkujate süsteemides kätte kohad, mis ei tööta. «Teiste eurole üle läinud riikide praktikast selgub, et olenemata põhjalikust testimisest, esineb pea alati väiksemaid tõrkeid,» ütles Parts.

Eesti riigi ja suuremate kommertspankade valmidust on testitud juba kuid ja suure tõenäosusega märgatavaid probleeme ei esine. Pigem tuleb tema sõnul tõrkeid ette väiksematel kaupmeestel. «IT-firmadel pole kiired ajad veel läbi,» kinnitas Parts, lisades, et teiste riikide praktika näitab, et murelisi jätkub vähemalt järgmiseks pooleks aastaks.

Esimene suurem töölaine tuleb tema sõnutsi veebruari alguses, kui on vaja hakata jaanuari aruandeperioodi kokku võtma, kuid andmebaaside lähteandmetesse on konverteerimisega tekkinud vead.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles