Panama paberid: Soome opositsioon kolib raha Nordeast minema

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Helsingi kontor.
Nordea Helsingi kontor. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / Scanpix

Soome opositsiooniline sotsiaaldemokraatlik partei (SDP) lõpetab koostöö Nordea pangaga, vahendas partei peasekretäri Reijo Paananeni sõnu Soome rahvusringhääling YLE, põhjusena Nordea suur osalus nn Panama paberite skandaalis.

«SDP juhtkond on otsustanud, et lõpetame praegu koostöö Nordea pangaga ja hakkame otsima teist pangateenuste pakkujat,» ütles Paananen.

Paaananeni sõnul oli juttu sotside raha Nordeast väljakolimisest juba siis, kui selgus, et pank liidab Soome peakorteri Rootsi omaga. Niinimetatud Panama paberid olid aga peasekretäri sõnul viimane piisk karikas.

«Need paberid räägivad, et Nordeas on käitutud just nimelt sellisel moel, millele me oleme vastu olnud. Maksuparadiiside vastane võitlus on meil käinud juba aastaid,» rääkis Paananen YLE-le. «Küsimus ongi selles: peame elama samamoodi nagu jutlustame.»

Panama paberitest on YLE teatel selgunud, et pank on aitanud oma klientidel maksuparadiisides luua ettevõtteid, mida juhivad variisikud. Nordea nõukogu esimees Björn Wahlroos aga on YLE-le skandaali kommenteerides öelnud, et midagi pole valesti tehtud.

Enne SDP-d teatas Nordea pangast oma konto minemakolimisest ka Soome Vasakliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles