Investorite usk pannakse juba esimesel nädalal proovile

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler 31.detsembril aasta viimasel kauplemispäeval New Yorgi börsil.
Maakler 31.detsembril aasta viimasel kauplemispäeval New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta lõpetasid USA börsid kahekohaliste tõusunumbritega ning ka aasta alguse osas ollakse positiivsed.  Ainukesed küsimärgid on esmaspäevast avaldatavad makronäitajad ning USA detsembrikuu tööturu raport, mis panevad investorite usu taastumisse juba aasta esimesel nädalal proovile, kirjutab USA investorite populaarne kanal CNBC.

Maaklerite prognoos jaanuarikuiseks tõusuks tugineb peaasjalikult teadmisel, et fondijuhid on aktsiatesse raha paigutamas. Aga optimismile võivad tagasilöögi anda erinevad majandusnäitajad. Kauplemisnädalal algab ISMi tööstusuuringuga, teisipäeval saame teada USA automüügi numbrid ning  neljapäevane ketikaupluste müügiraport paljastab, kuidas detsembrikuine ostlemisperiood lõppes. Erinevate näitajate avaldamine päädib reedese USA töötururaportiga.

«Tavapäraselt peaks praegu olema hea aeg: Jaanaurist aprillini on turgudele tavaliselt aasta parim aeg, » lausus Wells Fargo Advisorsi aktsiate peastrateeg  Stuart Freeman, kelle sõnutsi positiivsuse võtmeküsimus on avaldatavad numbrid. «Senini lähevad arvamused selle aasta majanduskasvu väljavaadete ning sellest tingituna ka aktsiaturgude arengu osa osas lahku,» tõdes Freeman, kes ootab USA selle aasta majanduskasvuks 3 protsenti ning S&P 500 aastalõpu tulemuseks 1250-1300 punkti taset. 

Aasta lõpetas S&P  1257 punkti tasemel ning aastaga kerkis indeks 12,78 protsenti. Dow Jones kosus aastaga 11,02 protsenti, lõpetades 11 577 punktil. Tehnoloogiabörsi Nasdaq kerkis aastaga 16,91 protsenti 2652,87 punktini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles