Poliitikud suhtuvad Alamäe pensionifondide ideesse ettevaatlikult (2)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Tairo Lutter

Eilses ETV saates Foorum suhtusid poliitikud pigem ettevaatlikult ettevõtja Priit Alamäe välja pakutud ideesse suunata pensionifonde investeerima rohkem raha Eestisse.

Rahanduskomisjoni juht Remo Holsmer (Reformierakond) ütles, et ta pole küll idee vastu, aga kõigepealt tuleks ära oodata juba mullu vastu võetud investeerimisfondide seaduse muudatuste viljad.

«Seal juba laiendati pensionifondide võimalust investeerida Eesti majandusse – infrastruktuuriobjektidesse, kinnisvarasse jne,» sõnas Holsmer. «Aga me ei saa sundida pensioniraha investeerima rumalalt – ütlema, et viis protsenti sinna ja 25 protsenti sinna. Kui jäikade regulatsioonidega sundida fonde rumalalt investeerima, siis see väljendub miinuses pensionikontol, seda ka ei tohi juhtuda.»

Rahandusminister Sven Sesteri (IRL) hinnangul peaks keskenduma pigem siinse majanduskeskkonna pensionifondidele atraktiivsemaks muutmisele.

Nortali juht Priit Alamäe pakkus eilse Postimehe arvamuskülgedel välja mõtte, et eestlaste pensioniraha tuleks anda Eesti majanduse teenistusse. Tema ettepanek on kollektiivselt välja töötada mehhanism, mille tulemusena vähemalt 50 protsenti meie pensionifondidesse kogunevatest säästudest oleks investeeritud Eesti majandusse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles