Galerii: Fordi uus superauto jõudis 350 000 euroga müüki

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates eilsest on esimesel viiesajal huvilisel võimalus broneerida endale uus Ford GT superauto, kirjutab Auto Express.
 

Uut Ford GTd tutvustati esimest korda mullu jaanuaris toimunud Detroidi automessil, Euroopas sai seda esimest korda näha eelmisel aastal Genfis. Ford plaanib ehitada aastas vaid 250 GTd, seega tuleb huvilistel auto varakult broneerida.

Esimeses järjekorras saavad uue superauto kliendid, kes ostsid 2005 või 2006 aastal eelmise põlvkonna GT, kuna Ford «soovib prioritiseerida inimesi, kes hoolivad autost, hoiavad autot ja sõidavad autoga.»

Võrreldes 2005. aasta GTga on uus versioon midagi täiesti erinevat. Kui vana mudeli ehitusel kasutati alumiiniumi ja magneesiumi ning mootoriks oli 5,4 liitrine ülelaadimisega V8, siis uus GT on valmistatud kergest süsinikfiibrist ja tagaosast leiab 3,5liitrise V6 silindriasetusega topeltturboga mootori, mille võimsuseks on 600 hobujõudu (447kW) ehk 50 hobujõudu eelkäijast rohkem.

GT hind peaks jääma umbes 350 000 euro ümber, tarneajad on täpsustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles