Tea Varrak: saame rahulikult hingata alles pärast 5.jaanuari

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak
Tea Varrak Foto: Rahandusmnisteerium

Kuigi seni on eurole üleminek läinud plaanipäraselt ja edukalt, saame me rahulikult hingata alles pärast 5.jaanuari, tõdes rahandusministeeriumi kantsler ja eurole ülemineku asjatundjate komisjoni juht Tea Varrak tänasel eurobriifingul.

Varrak märkis, et praeguseks ei ole eurole üleminek veel sugugi läbi. «Kõik ei ole sugugi läbi,» tõdes ta.

Riigi infosüsteemide eurole üleminek alles käib. Iga tunniga tuleb Varraku sõnutsi infot selle kohta, kuidas 136 erinevat riigi infosüsteemi ümber lülituvad. See protsess kestab tema sõnutsi  3.jaanuarini. Varrak kinnitas, et praeguseks on osa pensionisüsteemi andmeid juba üle kantud, töötab ka riigi ettevõtlusportaal. «Kõik on siiani sujunud väga hästi,» kinnitas Varrak.

Ta avaldas heameelt selle üle, et pankadel on eurole üleminek läinud sujuvalt ning inimesed on protsessi suhtunud rahulikult ning pangakontorites ega sularahaautomaatide juures pole tunglemist.

Varrak tõdes, et internetipangast oma kontojäägi nägemine oli temagi jaoks harjumatu. «Number oli harjumatu, aga eks me peame kõik sellega harjuma,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles