Uued tooted: algavaks grillihooajaks soolast ja magusat

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maks&Mooritsa uuenenud lihatoodete valik.
Maks&Mooritsa uuenenud lihatoodete valik. Foto: Tootja foto

Kevadel on lisandunud poelettidele uusi maitseid Põltsamaa Felixilt, Farmilt ning Maks&Mooritsalt.

Foto: Tootja foto

Felixi ja Farmi kastmed

Põltsamaa Felix laiendas oma kastmete sortimenti ning tõi turule kalakujulises pudelis laktoosivabad jogurtikastmed kalale. Uuteks kalakastmeteks on köögiviljatükkidega tartar kalakaste ja tomatiga kalakaste.

Foto: Tootja foto

Tartar kalakaste sisaldab marineeritud köögiviljasegu ning sobib kõikvõimalike küpsetatud, aurutatud või paneeritud kalatoitude kõrvale. Tomatiga kalakaste on suunatud eelkõige lastele, kes on tundlikumad tugevate maitsete osas. Tomatiga kalakaste sobib näiteks kalapulkade kõrvale või kalaburgerite vahele.

Mõlemad kastmed on maheda maitsega ning toodetes on kasutatud eestimaist rapsiõli.

Ka Farmilt lisandusid kahe uue maitsega dipikastmed nimega Dipikad. Kodumaisest hapukoorest ning erinevatest maitseainetest valmistatud uued sibula ja tomati-sibula Dipikad ei sisalda säilitusaineid.

Dipikad sobivad nii krõpsude, köögiviljade, liha ja kala kõrvale külmaks kastmeks kui ka külma supi põhjaks.

Maks&Mooritsa uuenenud lihatoodete valik

Maks&Moorits on grillihooaja hakul poelettidele toonud ohtralt lihatooteid. «Liigset eksootikat me seekord suvehooajaks lihasõpradele ei paku, sest oleme aru saanud, et eestlastele meeldivad eelkõige traditsioonilise maitsestusega grillroad. Šašlõkkidest leiab uue tootena seekord rabarberimarinaadis šašlõki ning valikusse lisasime ka šašlõki punases marinaadis ja balsamico äädika marinaadis,» rääkis Atria Eesti müügidirektori Meelis Laande.

Liha- ja grillmeistri Enn Tobrelutsu sõnul on šašlõkkide valmistamise puhul asi lihtne: vaja läheb rohkelt sibulat, peoga õigeid ürte ning soola ja pipart, nagu seda on tehtud Gruusia šašlõki puhul. «Grillvorstide arendamine on keerulisem, sest nende puhul kindlat väljakujunenud reeglit ei ole. Sel hooajal katsetame grillvorstide puhul natukene mehisemat maitset, milleks on Maamehe toorvorstikesed – maalähedase maitsesuuna loob mädarõigas,» kirjeldas ta.

Foto: Tootja foto

Maks&Mooritsa uued tooted:

  • Gruusia šašlõkk
  • Šašlõkk punases kastmes
  • Šašlõkk balsamico äädikaga
  • Šašlõkk rabarberimahlaga
  • Šašlõki grillvorst lambasooles
  • Grill-liha koore-ürdi marinaadis
  • Maamehe toorvorstikesed lambasooles
  • Maitselt mahedad toorvorstikesed
  • Jänku-Jussi toorvorstikesed (e-ainete vaba)
  • Eelküpsetatud searibid vähese tšilliga
  • Eelküpsetatud Jäägri searibid
  • Kaukaasia grill-ribi

Põltsamaa Felixi proteiinismuuti

Foto: Tootja foto

Põltsamaa Felix lisas tootevalikusse uue maasika-vaarika smuuti proteiiniga. Pai Pro proteiinismuuti sisaldab vajalikul hulgal piima vadakuvalku, mistõttu on tootele lubatud lisada märgistus «valguallikas».

«Valguga rikastatud smuuti sobib kindlasti spordiharrastajatele ja tervisest hoolivatele inimestele, aga ka kõigile neile, kellele meeldivad puuviljad ja kes soovivad oma menüüs valgu osakaalu suurendada,» rääkis Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Pai Pro proteiinismuuti on kõrge marjade ja puuviljade sisaldusega, ilma lisatud suhkruta ja säilitusaineteta smuuti. Toode on valmistatud maasika- ja banaanipüreest ning õuna-, vaarika-, aroonia- ja sidrunimahlast.

Premia lehmakommijäätis

Tänavu 60. juubeliaastat tähistav Premia jäätisevabrik üllatab sel kevadel jäätisesõpru Väikese Tomi sarja lisandunud lehmakommimaitselise pulgajäätisega. Jäätis on kaetud karamelliglasuuriga ning jäätise sees on lehmakommimaitseline täidis.

Lehmakommimaitseline Väike Tom toodi tegelikult esmakordselt turule 2009. aastal ja see oli poodides saadaval kolm aastat. «Kuna soovime tarbijaid sortimendi püsiasukate kõrval uudismaitsetega üllatada, lõpetasime 2012. aastal lehmakommijäätise tootmise, et teha ruumi uutele jäätistele. Tarbijate küsimused ammuse lemmiku kohta andsid aga signaali, et see toode on jäätisesõprade seas igatsetud. Seetõttu tõimegi lehmakommimaitselise koorejäätise uues pakendikuues tagasi turule,» kirjeldas Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles