Karm prognoos: Apple´i nutikellamüük langeb tänavu 25 protsenti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i nutikell Apple Watch
Apple´i nutikell Apple Watch Foto: SCANPIX

Investeerimisfirma KGI Securities hinnangu järgi langeb Apple Watchi nutikellade tarne tänavu enam kui 25 protsenti, vahendab Bloomberg.

Investeerimisnõuandes prognoosib ettevõte, et Apple tarnib tänavu alla 7,5 miljoni nutikella, samas kui mullu oli vastavaks näitajaks 10,6 miljonit.

KGI analüütiku Ming-Chi Kuo sõnul on kantavate nutiseadmete turul arenguruumi, kuid Apple Watchi praeguse versiooni piiratud akukestvus ja sõltuvus iPhone´ist mõjutavad nõudlust selgelt negatiivselt.

Kuo prognoosi järgi alustatakse nutikella uue versiooni masstootmisega käesoleva aasta kolmandas kvartalis, turule peaks see jõudma umbes samal ajal iPhone 7ga. «Uus disain peaks 2017. aastal viima üles ka nõudluse,» ennustas analüütik.

Apple esitles oma esimest nutikella Apple Watch ametlikult veidi vähem kui aasta tagasi. Seadme hind varieerub mudelist ja materjalidest, soodsaim versioon maksab 299 dollarit, kalleim 17 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles