Soome töötute arv ületas mullu veerand miljoni piiri

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised väljumas Microsoftile kuuluva Nokia mobiiltelefonide osakonna kontorist Oulus Soomes pärast suurkoondamisi üle-eelmisel aastal.
Töölised väljumas Microsoftile kuuluva Nokia mobiiltelefonide osakonna kontorist Oulus Soomes pärast suurkoondamisi üle-eelmisel aastal. Foto: Markku Ruottinen / AP

Mullu oli töötute arv Soomes keskmiselt 252 000, 20 000 võrra enam kui aasta varem, teatas Soome statistikaamet Tilastokeskus.

Tilastokeskuse teatel ulatus Soome keskmine töötuse määr mullu 9,4 protsendini, mis on pool protsendipunkti enam kui tunamullu.

Tööga hõivatute määr tööealisest elanikkonnast langes aastaga 68,3 protsendilt 68,1 protsendini.

Tööjõuturust välja jäävate nn peidetud töötute arv kasvas aastaga viie tuhande võrra 144 000 inimeseni. Peidetud töötus on statistikaameti andmeil kasvanud alates finantskriisist ehk aastast 2008.

Soome valitsuse siht on tõsta tööga hõivatute määr tööealisest elanikkonnast 72 protsendini, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles