Linnar Viik: Eestile tuleb kasuks tihe seotus Põhjamaadega

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Viik.
Linnar Viik. Foto: Peeter Langovits.

IT-visionääri Linnar Viigi hinnangul on lõppeva aasta puhul nii positiivsed kui ka negatiivsed sündmused olnud seotud tasapisi järele andva ja seejuures hoopis uutes vormides väljenduva majanduskriisiga.


Tema sõnul on kahju, et juba aastal 2009 kriitiliseks hinnatud Iirimaa, Kreeka, Portugali ja Hispaania avaliku sektori finantsprobleemid on lahendusi leidmas kriisipakettide näol.

«USA ja Euroopa Liidu erinevad lähenemised majanduse stimuleerimisele on andnud vaid leevendavat mõju. Tuleb end harjutada arusaamisega, et maailmamajanduse senised vedurid on asendumas uutega ja seda ka tehnoloogiasektoris,» märkis Viik.

Eestis on tema sõnul möödapääsmatuks, kuid päevapoliitikaga raskelt lahendatavaks teemaks tööpuudus.

«Eesti tihe seotus Põhja-Euroopaga on meie jaoks hästi mõjunud ning just tihedamast regionaliseerumisest tuleb otsida ka endale võimalusi lähimatel aastatel.

See võiks väljenduda lisaks senisele finants- ja telekomifirmadele ka transpordi, logistka ja teenindussektori tihedamas koostöös, miks ka mitte avaliku sektori, seehulgas tervishoiu ja haridusvaldkonna tihedamas koostöös.

Olen naljaga pooleks öelnud, et Tallinna Tehnikaülikoolile oleks parim tulevikulahendus, kui analoogiliselt omaaegse Eesti Telekomiga tuleks TTÜ strateegilisteks investoriteks koos sellega kaasneva enamusosalusega Aalto Ülikool Soomest ja KTH Rootsist,» lisas Viik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles