Nordea summutas kohtusaaga rahaga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Nordea töötajate usaldusisik Hannes Veskimäe (keskel) soovib vaidluse endise tööajaga lõplikult selja taha jätta.
Endine Nordea töötajate usaldusisik Hannes Veskimäe (keskel) soovib vaidluse endise tööajaga lõplikult selja taha jätta. Foto: Mihkel Maripuu

Töövaidluskomisjoni otsuse põhjal Nordea panga diskrimineeritud endine töötaja ja ametiühingute usaldusisik Hannes Veskimäe jõudis pangaga salajasele kokkuleppele.

«Ma sain oma elu tagasi,» lausub Veskimäe, kommenteerides lühidalt põhjuseid, miks ta peale pikka kadalippu ja vaidluseid Nordeaga oli nõus lõpuks siiski teda töövaidluskomisjoni otsuse järgi diskrimineerinud ja ebaseaduslikult vallandanud pangaga kokkuleppele minema, vahendab Äripäev.

Siiski ei soostu Veskimäe kokkuleppe tingimusi lähemalt avaldama: «Kokkuleppel lõpetasime minu töölepingu ning kaks kohtuvaidlust, kõik muu jääb konfidentsiaalseks.» Ka ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson ei tea enda sõnul kokkuleppe kõiki detaile: «Kokkulepe on rangelt salajane ja isegi ametiühingud ei tea, milles kokku lepiti – usun, et mõlemad said, mida küsisid.»

Juriidilises plaanis lõppesid kõik Hannes Veskimäe ja Nordea vahelised vaidlused otsese tulemuseta, sest kokkuleppele minnes võeti kohtust tagasi hagi ning kaotasid õigusliku tähenduse ka töövaidluskomisjoni varasemad otsused.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles