Skype’i video puges Apple’i vidinatesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PAUL HACKETT/REUTERS

Skype laiendas oma interneti videokõnede teenust Apple’i seadmetele, iPhone kaasa arvatud. Kuna videokõned on nutifonide tulevik, on oodata on kähmlust võimu pärast.

Skype'i video heidab väljakutse Apple'i enda videokõne-teenusele nimega Facetime.

Kui iPhone 4 sel suvel müüki tuli, rõhus Steve Jobs müügiargumendina just Facetime’ile.

Kui kevadel uus iPadi «tahvel» turule tuuakse, on selle üheks oodatuimaks uuenduseks just kaamera, mis peaks tooma endaga kaasa ka Facetime’i.

Skype ütles eile, et on tulnud lagedale oma rakenduse uue versiooniga Apple'i iPhone’i, iPadi ja iPod touchi tarvis, nii et kõigi nimetatud riistapuude omanikud saavad sooritada videokõnesid nii omavahel kui ka kõigi teiste isikutega, kel olemas mingisugune Skype’i endas kandev masin. Kasvõi lauaarvuti.

Kontrastiks sellele saab Apple'i Facetime’i kasutada vaid iPhone 4ga.

See, et Apple lubas Skype’il videoga oma vidinaisse tulla, viitab ilmselt tõsiasjale, et nad ei pane pikemas perspektiivis Facetime’ile eriti suurt rõhku, ütles tehnoloogiauuringute firma IDC analüütik Al Hilwa.

Samas võis aga Apple karta oma rivaali teenust blokeerida, aimates regulatiivseid meetmeid.

USA riiklik sideteenuste komisjon FCC jõudis Apple’it ja nende sealset võrgustikku AT&Td juba grillida – pärast seda, kui viimane blokeeris väidetavalt  iPhone’ides sellise teenuse nagu Google Voice.

Skype'i mobiilivideo «äpp» tuli turule vaid paar nädalat pärast seda, kui FCC kuulutas välja uued reeglid, mis keelavad mobiiloperaatoritel USAs konkurentide teenuseid blokeerida.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles