Ametlik raport: Kölnis käperdasid naisi illegaalid ja asüülitaotlejad (3)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta 6. jaanuaril avalikustatud foto näitab rahvahulka uusaastaööl Kölni peamise raudteejaama juures.
2016. aasta 6. jaanuaril avalikustatud foto näitab rahvahulka uusaastaööl Kölni peamise raudteejaama juures. Foto: MARKUS BOEHM/EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY

Praktiliselt kõik Kölnis uusaastaööl naiste massilistes seksuaalsetes ahistamistes ja vargustes kaasa löönud mehed olid migrandid ja varjupaigataotlejad, teatasid ametlikus raportis kohalikud võimud. 

Nordrhein-Westfaleni liidumaa‎ siseministri Ralph Jägeri eelraportis sisalduvad andmed kujutavad endast esimest ametlikku kinnitust selle kohta, mida tunnistasid nii politseinikud kui ohvrid, kes algusest peale süüdistasid rünnakutes peamiselt araabialiku välimusega mehi.

153 kahtlustatavast, kes uusaastaööl Kölni põhiraudteejaama juures naisi ahistasid, olid 97 protsenti ehk 149 välismaalased, vahendab The Wall Street Journal neljapäeval Düsseldorfis liidumaa parlamendile esitatud raportit.

Neist 149 mehest olid 68 varjupaigataotlejad, 47 viisastaatus oli «teadmata» ning 18 viibisid Saksamaal illegaalselt, näitab raport.

Ligikaudu kaks kolmandikku kahtlustatavatest olid pärit Marokost või Alžeeriast. Kümnel oli Saksamaal elamiseks vajalik viisa, neli olid «alaealised pagulased ilma saatjata».

Praeguse seisuga on vahi all 24 kahtlusalust. Märtsi lõpuks oli laekunud enam kui 1500 kirjalikku vandetunnistust vähemalt 1200 väärkohtlemise ohvrilt kõnealusel «üritusel».

1. jaanuaril saatis Kölni politsei pressiteenistus meediale teate, milles kinnitas, et öised pidustused kulgesid rahulikult. Raportist võib lugeda, et politsei suhtekorraldusosakonna juhataja viidi hiljem üle politsei liiklusosakonda.

Statistika kohaselt elas Saksamaal läinud aasta lõpus 9,1 miljonit välismaalast – suurim arv, mida sealmail iial registreeritud on.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles