India finantsgigant pole nelja kuuga oma Tallinna kontorit tööle saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HCL Eesti kontori avamine Ülemistel möödunud aasta detsembris osales ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves.
HCL Eesti kontori avamine Ülemistel möödunud aasta detsembris osales ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Eero Vabamägi

Möödunud aasta detsembri alguses Tallinnas kontori avanud India IT-kontserni HCL Technologies pole oma tegevust Tallinnas veel alustanud – ettevõttel puuduvad töötajad ja lepingud tellimuste täitmiseks.

«Praegu tegeleme me Tallinnas inimeste värbamisega. Lisaks töötame me aktiivselt esimeste toodete müügilepingute kinnitamisega ja seetõttu ei soovi me meediale kommentaare jagada,» ütles HCL-i Euroopa tootejuht ja ühtlasi ka Tallinna kontori eest vastutav Thomas Petersén BNS-ile.

Küsimustele, mis põhjustel on ettevõtte tegevuse käivitamine Tallinnas nii pikalt viibinud ja kuna võetakse esimesed IT-spetsialistid tööle, ei soovinud Petersén vastata, põhjendades seda lepingu konfidentsiaalsusega.

HCL-i Euroopa haru kommunikatsioonijuht Elga Ghudial rääkis BNS-ile, et Talinna kontor alustab aktiivse tegevusega pärast seda, kui klientidega jõutakse esimeste lepinguteni. «Oleme jätkuvalt pühendnud Tallinna kontori arendamisse ja Balti turul opereerimisse. Lisaks kavatseme tööle võtta palju kohalikke IT-spetsialiste,» lisas Ghudial.

BNS-i andmetel pole HCL-i algus Tallinnas sujunud nii hästi, nagu algselt loodeti. HCL tuli Tallinnasse eeskätt seetõttu, et teenindada Tallinnast Nordea panga Skandinaavia üksusi. Just segaduse ja Nordea Grupis toimuvate ümberkorralduste tõttu pole HCL veel lepinguid saanud.

Lisaks tegeleb India tehnoloogiakontsern hetkel Eesti üksuse juhi otsimisega. Esimesed töötajad tulevad aga meeskondade kaupa välismaalt ja praegu tegeletakse nende elamislubade menetlemisega.

Möödunud aasta detsembri alguses Eestis arendusüksuse avanud HCL Technologies teatas toona, et plaanib esialgu 2016. aastal tööle võtta 100 spetsialisti. Tallinna üksusest saab HCL-i ülemaailmses arenduskeskuste võrgustikus võtmetähtsusega üksus, teatas ettevõte.

Tallinna kasuks otsustas HCL siinse IT-talentide arvukuse ning läheduse tõttu Soomele ja teistele Põhjamaadele, mis võimaldab Tallinnast teenindada kliente nii Põhja-Euroopas kui ka Beneluxi piirkonnas.

HCL Technologies on maailma üks suurematest tehnoloogiaettevõtetest, olles üks kaheksast, mis teenis mullu üle miljardi dollari suurust netokasumit. Ettevõtte käive oli 6,1 miljardit dollarit ning turukapitalisatsioon on enam kui 15 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles