Majandusministeerium kuulutas välja hanke saartega lennuühenduse taastamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi piloot.
Aviesi piloot. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kuulutas täna välja riigihanke saartele lennuliinide teenindaja leidmiseks. Hankel on oodatud osalema kõik pakkujad, kellel on kehtiv lennuettevõtja sertifikaat ning lennuettevõtja lennutegevuse luba.

Hange kuulutatakse välja nii Tallinn-Kärdla kui Tallinn-Kuressaare liini teenindamiseks. Mõlemal saarel leping AS-iga Avies, mis lõpetati lennuettevõtja sertifikaadi ja lennutegevuse loa peatamise tõttu, teatas ministeerium. 

MKM soovib taastada lennuühenduse suursaartega võimalikult kiiresti ja korraldada seda vastavalt riigihangete seaduses nõutud tingimustel. Selleks on hetkel kiireim võimalus väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlus, kus kõigi kvalifitseeruvate ettevõtjatega saab läbi rääkida. Lisaks tuleb arvestada lennuühenduste taastamisel riigieelarves ette nähtud sihtotstarbelise toetusega.

Kui AS Avies suudab Lennuameti avastatud puudused kõrvaldada ja sellega seoses sertifikaadi kehtivuse taastada, on Avies samuti oodatud hankel osalema. Samuti võib AS Avies teha koostööd mõne teise lennuettevõttega ja esitada ühispakkumuse vastavalt hanke tingimustele.

Kuna praeguse lepingu aluseks oli AS-i Avies iseseisev pakkumine teenuse osutamiseks, mitte ühispakkumus, siis vana lepingu täitmiseks ei ole AS-il Avies võimalik teise ettevõtja kaudu teenuse osutamist jätkata. Selleks, et oleks täidetud ohutusnõuded, peab kvalifitseerimistingimustes nõutud sertifikaatide ja lubade omaja osutama teenust ise.

Lennuamet peatas reedel, 1. aprillil seni Saaremaa ja Hiiumaaga lennuühendust pidanud lennufirma Avies lennuettevõtja sertifikaadi (AOC). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles