Venemaa turistide arv oli veebruaris mullusega samal tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisid, mis on planeeritud toimuma mõne kuu või poole aasta pärast, võivad asjaolude muutudes juba plaanipäraselt toimuda. Seepärast ei maksa kaugemas tulevikus toimuvate reiside tühistamisega kiirustada, kirjutab tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet.
Reisid, mis on planeeritud toimuma mõne kuu või poole aasta pärast, võivad asjaolude muutudes juba plaanipäraselt toimuda. Seepärast ei maksa kaugemas tulevikus toimuvate reiside tühistamisega kiirustada, kirjutab tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majutusettevõtetes peatus 2016. aasta veebruaris 183 000 sise- ja välisturisti, mida oli neli protsenti enam kui 2015. aasta veebruaris. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv. Juba teist kuud järjest on Venemaa turistide arv möödunud aastaga sama.

Majutusettevõtetes peatus 96 000 välisturisti, mida oli neli protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. Välisturistide ööbimiste arv jäi eelmise aasta veebruari tasemele. Naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist saabus veebruaris 72 protsenti välisturistidest, , teatab statistikaamet.

Soome turiste peatus majutusettevõtetes kolm protsenti enam kui eelmise aasta veebruaris. Venemaalt saabunud turistide arv jäi eelmise aasta sama kuu tasemele ning seda juba teist kuud järjest. Läti turiste peatus majutusettevõtetes 17 protsenti enam.

Rohkem turiste saabus mitmetest Euroopa riikidest, samuti Ameerika Ühendriikidest ning Aasia riikidest. 77 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinnasse. Pärnu ja Tartu linna majutusettevõtetes peatus vastavalt seitse protsenti ja viis protsenti välisturistidest.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 87 000, mida oli neli protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. Siseturistide ööbimiste arv suurenes viis protsenti ehk siseturistid jäid majutusettevõtetesse veidi kauemaks kui mullu veebruaris.

60 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 23 protsenti tööreisil. Harju maakonnas peatus 28 protsenti, Pärnu maakonnas 17 protsenti, Ida-Viru maakonnas 11 protsenti ja Tartu maakonnas üheksa protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Harju, Pärnu ja Tartu maakonna majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta veebruaris. Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes peatus neli protsenti vähem siseturiste, välisturistide arv aga suurenes seal kaheksa protsenti.

Veebruaris pakkus külastajatele teenust 874 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 41 000 voodikohta. Täidetud oli 35 protsenti tubadest ja 28 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 35 eurot, Tartu maakonnas 31 eurot ja Pärnu maakonnas 26 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles