Samost: suure tõenäosusega on ka Eestis mõned tuntud nimed Panama nimekirjas

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Tairo Lutter

Ajakirjanik Anvar Samost arvas, et suure tõenäosusega on ka Eestis mõned tuntud nimed nn Panama nimekirjas, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Aktuaalse kaamera» saatejuht Margus Saar tõi esile, et niinimetatud Panama nimekirjades räägitakse Läti puhul umbes 16 000 kirjest, Eesti puhul on öeldud, et neid on umbes 880 ettevõtet.

Kirjetest on Samosti arvates olulisem asjaolu, et oli märgitud, et Eestis on 22 lõplikku kasu saajat. «See tähendab seda, et ka suure tõenäosusega peavad ka Eestis olema mõned tuntud nimed selles nimekirjas, kui see avalikuks tuleb.»

«Mis puudutab Läti ja Eesti ärikultuuri võrdlust, siis viimastel aastatel me oleme saanud kinnitust sellele, et meie ärikultuur ja poliitiline kultuur ei ole Läti omast sugugi nii erinevad, nagu meile on meeldinud pikki aastaid mõelda,» ütles Samost ning viitas Tallinna Sadama ja ka Edgar Savisaare juhtumite peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles