Otsitakse Eesti parimat juhti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraveli juht Anne Samlik.
Estraveli juht Anne Samlik. Foto: Andres Haabu / Postimees

Konkurss Parim Juht 2016 otsib Eesti kõige eeskujulikumat juhti, kes lisaks enda organisatsiooni või ettevõtte tulemustele suunab ja arendab ühiskonda laiemalt.

Kolmandat korda toimuval konkursil saavad oma eelistuse öelda ka Postimehe lugejad, esitades enda hinnangul tiitlit vääriva inimese. Selleks tuleb täita lihtne ankeet allpool (ajakulu ca 20-30 sekundit). Kandidaadi saab esitada 13. aprillini.

Liider vaatab oma ärist kaugemale

Konkursi eesmärk on väärtustada Eestis tegutsevate ettevõtete/organisatsioonide tarka inimeste juhtimist ning toetada juhtimise arendamist parimate edulugude ja eeskujude tunnustamise ning esile tõstmise kaudu.

«Silmapaistev juht mõjutab palju enam kui vaid enda organisatsiooni ja seal töötavate inimeste käekäiku. Ta kujundab hoiakuid ühiskonnas ja on majakaks, kelle järgi suunduda,» kommenteeris konkursi üks eestvedaja, Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar.

Samuti soovib tunnustamine juhtida tähelepanu inimeste juhtimise olulisusele ettevõtte/organisatsiooni tulemuste saavutamisel, aga tõsta ka juhtimis- ning koos sellega Eesti tööelu kvaliteeti.

«Häid juhte on Eestis palju, väga häid märksa vähem. Neid tuleb esile tõsta, nende saavutusi tähistada,» lisas Postimehe peatoimetaja Merit Kopli.

Juhtide rolli ühiskonnas pole võimalik üle tähtsustada, leidis Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. «Eriti täna, mil Eesti reformijanu on vähenenud ja riik liigselt letargiasse vajunud. Head juhid kutsuvad esile muutusi,» kommenteeris ta. «Head juhid loovad keskkonna inimeste õitsemiseks ja nende töö suunamiseks väärtuse loomisele.»

Esita oma kandidaat

Parim juht võib töötada avalikus või erasektoris, ta on eeskuju ning inspireeriv.

Konkursi nominendid esitavad Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE, meediaettevõtete Postimees ning Äripäev esindajad. Samuti meediaväljaannete lugejad.

Parima valikul lähtub majandusajakirjanikest, ettevõtjatest ja personalijuhtidest koosnev žürii kolmest aspektist:

1.            Juhitava ettevõtte/organisatsiooni pikaajalised head tulemused

2.            Eetilisus ja vastutustundlikkus

3.            Juht on andnud Eestile majanduslikust väärtusest ja enda vastutada olevast organisatsioonist enamat

 

Võitja kuulutatakse välja 19. mail Pärnu Juhtimiskonverentsil «Juht kui õpetaja»

Möödunud aastal võitis tiitli reisibüroo Estravel pikaaegne juht Anne Samlik, tunamullu toonane Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles