ARKi korruptandist endine tippjuht jälle petmise pärast kohtu ees (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Aastate eest ARKi Maardu osakonna juhina altkäemaksu võtmises süüdi mõistetud ning paar aastat tagasi ka maksukuriteo eest karistatud Riho Kartau on seekord kohtus süüdistusega haigushüvitiste väljapetmises.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistuse järgi petsid Kartau ja tema elukaaslane Marge Punt mitme aasta jooksul Eesti Haigekassalt välja kokku 40 000 eurot, vahendab Äripäev.

Skeem oli selline, et Kartau deklareeris juhatuse liikmena kokku kümmekonna kõlava nimega mittetulundusühingu nimel maksu- ja tolliametile endale ja elukaaslasele suurt palka, mida nad süüdistuse järgi tegelikult ei saanud. Kuid deklareeritud palkade alusel arvestati nende keskmine tulu päevamäär, mis omakorda oli aluseks neile töövõimetuse ja hoolduse toetuste maksmisel.

Prokurör märkis, et võib-olla polekski maksu- ja tolliamet ning haigekassa skeemile jälile saanud, kui Kartau poleks nii ahneks läinud. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles