Pandipakendi juht: praeguse kaotuse kompenseeris suvine plekkpurgi hinnatõus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandipakend.
Pandipakend. Foto: Urmas Luik

Kuigi eurole üleminekul võivad pandipakendi tagatisraha muutusega osad kliendid veidi kaotada, võib selle osaliseks kompensatsiooniks välja tuua suvise plekkpurgi hinnatõusu, kui osad tarbijad said oma taara tagastada poole kallima hinnaga, lausus OÜ Eesti Pandipakend tegevjuht Rauno Peeter Raal.

Raal tõdes, et seoses eurole üleminekuga on pandipakendi osas olnud erinevaid diskussioone, kuid lõpuks otsustati küsimus lahendada praegusel moel ning keskkonnaministri määruse alusel.

Pärast euro kasutuselevõttu saab taara eest tagasi pisut vähem raha kui praegu. Nimelt on alates 1. jaanuarist A-tähisega plastpudelite pant senise 50 sendi asemel 0,03 eurot ehk 0,47 kroonisenti, C- ja D-tähisega pakendite eest saab pärast euro kasutuselevõttu senise krooni asemel 0,06 eurot ehk 94 kroonisenti.

«Niipalju, kui meile on tagasisidet tulnud, peaks olema palju möllu,» lausus Raal, täpsustades, et möllu all mõtleb ta inimeste elavat huvi pandipakendi tagastamise vastu.

Raal tõdes, et inimene, kes ostab praegu pandipakendi märgiga toote ning tagastab pakendi alles järgmisel aastal, saab tagasi vähem raha, kuid lisas, et praeguse kaotuse mõningase kompensatsioonina võib võtta 2.juunil toimunud plekkpurgi tagatisraha muudatust.

Toona hakkas varasema 50 sendi asemel plekkpurk maksma krooni ning joogitaara eest seda soetades 50 senti maksnud inimesed said taara eest seda hiljem tagastades krooni. «See tähendas meie jaoks miljoneid kroone kahju,» lausus Raal.

Raal lisas, et tarbijaid on praegusest muudatusest informeeritud juba tükk aega ette. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles