Strateeg: kummaline, et majandusel läheb hästi, ent ettevõtted ei teeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank First Securitiese investeerimisstrateeg Peter Hermanrud
Swedbank First Securitiese investeerimisstrateeg Peter Hermanrud Foto: Liis Treimann / Postimees

Madal naftahind on Eesti tarbijaid rõõmustanud: veebruaris oli kütus mullusest 10,8 protsenti odavam isegi aktsiisitõusule vaatamata ning ka üldine hinnatase oli eelmise aasta veebruariga võrreldes 0,5 protsenti madalam. Ent see on vähendanud ettevõtete kasumid viimase kriisiaja tasemele. Paari aasta pärast peaks nafta hind olema praegusest märkimisväärselt kõrgem, usub Swedbank First Securitiese investeerimisstrateeg Peter Hermanrud, kes käis eile Eestis Swedbanki privaatpanganduse üritusel finantsturgudest rääkimas.

- Aastal 2014 ennustasite majanduskriisi. Kuidas pilt praegu on?

Kriisi peab alati kartma, sest neid tuleb ikka ette. Omal moel on meil olnud pisike kriis, näiteks aktsiad on langenud tipuga võrreldes 25 protsenti. Ma ei arva, et tulekul on suur langus – järgmised kaks aastat saavad olema üsna head. Aktsiad ei ole liiga kallid, ettevõtete kasumlikkus on langenud, aga taastub koos nafta hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles