Euro viib osa tagastatava taara hinnast

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaadid.
Taaraautomaadid. Foto: SCANPIX

Vanal aastal ostetud pandipakendi  märgistusega taara tuleks enne euro tulekut tagasi anda, sest uuest aastast saab selle eest vähem raha.


Nii saab taara eest, mille ostul on kaupluses selle eest kroon tasutud, uuest aastast tagasi vaid 94 senti ehk 0,06 eurot.

Seni kaupluses 50 sendiga soetatud pakendit uuel aastal tagastades, saab tagasi vaid 47 senti ehk 0,03 eurot.

E24 lugejad on  kurtnud, et nii mõnestki väiksemast kauplusest on jagatud neile infot, et senise pandipakendi märgistusega taarat ei võeta uuest aastast üldse vastu. Sellistel kartustel ei ole OÜ Pandipakendi töötajate kinnitusel mingit alust.

Prisma avalike suhete juht Kadri Lainas kinnitas, et klientidel, kes on pandipakendid tagasi toonud sel aastal, kuid unustanud tšeki raha vastu lunastada, saavad seda teha ka uuel aastal. Klient sellisel juhul ei kaota, sest raha antakse  tšekil oleva summa ulatuses. Küll ei saa kroonitšekke kasutada kassas, vaid neid saab raha vastu vahetada infoletis.

Taaraautomaadi väljastatud tšekk kehtib kolm kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles