Nordica tõusis Tallinna lennujaama suurimaks vedajaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaamas lähevad ehitustööd edasi ka sel suvel.
Tallinna lennujaamas lähevad ehitustööd edasi ka sel suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lennujaama teenindas tänavu märtsis üle 158 000 reisija, mis on 3 protsenti vähem kui eelmise aasta märtsis. Suurimaks vedajaks tõusis möödunud kuul Nordica.

«Kuigi märtsis lisandus lende Hispaaniasse, Itaaliasse ja Austriasse, ei ole need suutnud kompenseerida vähenenud tšarterreisijate arvu Egiptusesse ja Türki,» märkis Tallinna lennujaama turundusdirektor Eero Pärgmäe. Kuigi märtsi regulaarliiklust mõjutas Brüsseli terrorirünnak, avaldas suurimat mõju jätkuv vähenemine tšarterreisijate segmendis.

Positiivse trendina on regulaarreisijate arv tänavu esimeses kvartalis kasvanud pea kaks protsenti, kuid tšarterreisijate arv on vähenenud sama perioodi jooksul 15 protsenti. «Lennureisijate koguarv esimese kvartali jooksul on võrrelduna eelmise aastaga jäänud samale tasemele, ulatudes 413 000 reisijani,» lisas Pärgmäe.

Märtsi lõpu seisuga on kerkinud suurimaks vedajaks Tallinna Lennujaamas Nordica, kes on lisanud reise Müncheni liinile ning alustanud regulaarlendudega Berliini, Pariisi ja Viini. Airbaltic alustas märtsis Amsterdami lendamist. Keskmine täituvus regulaarlendudel oli märtsis 67 protsenti, õigeaegselt väljus 89 protsenti lendudest.

Eelmisel kuul oli Tallinna lennujaamast võimalik lennata 23 erinevasse sihtkohta, millest populaarseimad sõlmjaamad olid Helsingi, Frankfurt ja Riia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles