Eesti müüb Jaapani firmale 10,45 miljonit saasteühikut

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks kaks kokkulepet riigi kasutamata saastekvoodi müügiks Jaapani konglomeraadile Sumitomo Mitsui Banking Corporation kogumahus 10,45 miljonit saasteühikut.
 


Müügist saadav tulu suunatakse riigi hooneid energiasäästlikumaks muutvatesse investeeringutesse. Kavandatud tööde teostamise tulemusena väheneb energiatarbimine ning sellest tulenevalt väheneb õhku paisatav CO2 hulk.

Lisaks on investeeringutel positiivne mõju hoonete sisekliimale ning töökeskkonnale tervikuna, mis aitab kaasa neis hoonetes kodanikele osutatavate teenuste taseme tõusule.

Investeeringud aitavad säilitada ning luua töökohti ehitussektoris ning vähendavad hoonete haldamise püsikulusid tulevikus.

Investeeringuid tehakse peamiselt koolidesse, haiglatesse, teatritesse, spordihoonetesse, maavalitsuste hoonetesse ja päästeameti regionaalsetesse üksustesse.

Kokku renoveeritakse lepete alusel 132 kinnisvaraobjekti, millest 31 on haridus-, 12 kultuuri-, 31 sisejulgeoleku-, viis sotsiaal- ning 53 kontoritena kasutatavat hoonet.

Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara koos renoveeritavate hoonete omanikega ning projektide elluviimise eest vastutab rahandusministeerium.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles