Vahur Kraft: laen ei ole laiatarbekaup

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Panga juht Vahur Kraft.
Nordea Panga juht Vahur Kraft. Foto: Toomas Huik.

Nordea Panga juhi Vahur Krafti sõnul õpetas kriis kohalikule pangandussektorile seda, et laenu andmine ei tohi muutuda liialt kergekäeliseks.


«Üldiselt ei läinud Eesti pangandussektoril kriisis halvasti. Riik ja maksumaksjad ei pidanud pankadesse raha pumpama ning ka halbade laenud protsent ei hüpanud väga kõrgele, jäädes 7-8  protsendi juurde,» sõnas Kraft.

Tema hinnangul tulid kohalikud pangad kriisist hästi välja, kuna neil on tugevad omanikud, kellel on ka kriisijuhtimise  kogemus olemas.

«Õppida on ehk seda, et asjad käivad ikkagi tsüklitena – headele aegadele järgnevad natuke halvemad ajad ning laenu andmine ei tohi väga liberaalseks muutuda.

Laen ei ole laiatarbekaup, mida kõik peaksid ja võiksid saada. Peaks ikkagi vaatama kliente ja arvestama kliendi perspektiivi läbi erinevate majandustsüklite. See võiks olla õppetund,» lisas Kraft.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles