Nordica soovib mandri ja saarte vahel lendama hakata (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas.
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Lennufirma Nordica ootab uue mandri ja saarte vahelise lennuliini hanke väljakuulutamist, et sobivate tingimuste korral oma pakkumus esitada ja liini teenindama hakata.

«Huvi on olemas, aga ootame kõigepealt ära hankija ehk riigi tingimused ja ootused. Kuna liin on regionaalselt oluline ja toimub dotatsiooni alusel, on see kindlasti üks lisaargument hankel osaleda ja lendama hakata,» ütles Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm BNS-ile.

Tamme sõnul on Nordica üks äristrateegia allhanke lendude tegemine ja väiksemate liinide teenindamine. «Siiamaani oleme teinud neid välismaal, aga see ei pea tingimata nii olema. Võime seda teha ka kodumaal,» lisas ta.

Praegusel hetkel Nordical vajalikus suuruses lennukeid ei ole, kuid vastavalt hankes nõutud tingimustele ja lennuki suurusele on Tamme sõnul võimalik lennukeid rentida.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) avalike suhete nõunik Mihkel Loide ütles BNS-ile, et mandri ja saarte vahelise lennuliini vedaja leidmise hange kuulutatakse välja lähipäevil.

Varem teenindas mandri ja saarte vahelist lennuliini AS Avies, kuid lennuamet peatas eelmise nädala reedel nende lennuettevõtja sertifikaadi (AOC), mille tõttu ei tohi ettevõte pakkuda enne puuduste kõrvaldamist lennuteenust.

Lennuameti peadirektori Kristjan Telve sõnul on Aviesi järelevalve toimunud juba pikemat aega, mullu oktoobris toimus viimane suurem järelevalve, mille tulemusel avastatud 90 puudusest oli Aviesel siiamaani likvideerimata 47.

Avies lendas Tallinnas Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles